Google lanceert “Meer resultaten” in Mobile Search

Google lanceert “Meer resultaten” in Mobile Search

Geschreven door Frank op 01-04-2018

Google heeft onlangs een update doorgevoerd in de zoekresultaten van Mobile Search. Zodra je iets opzoekt op je mobiel en helemaal naar het laatste resultaat gaat, dan zie je geen “next” of “volgende”. meer, maar een knop “Meer resultaten”.

 

Wat is precies het verschil?

Het verschil, buiten het voor de hand liggende, is dat er voorheen een compleet nieuwe pagina met zoekresultaten (beginnende met advertenties) werd geladen. Dat is nu verleden tijd. De resultaten van ‘pagina 2’ worden, bij het klikken op “meer resultaten” nu direct eronder geladen.

Hier zitten een paar flinke voordelen aan. Allereerst worden de resultaten van positie 11 en hoger nu veel sneller geladen. Ook worden de advertenties die normaliter op pagina 2 getoond worden nu overgeslagen en wordt er direct begonnen met de organische resultaten.

Wat is hiervan het doel?

Het wordt bezoekers dus gemakkelijker gemaakt om de resultaten van pagina 2 (en meer) te bezoeken. Steeds meer mensen maken daarnaast gebruik van Google mobile search. De top 5 posities zullen logischerwijs dus minder ‘heilig’ zijn dan voorheen. Of dat daadwerkelijk het geval gaat zijn? Dat gaan we uitzoeken!

Google lanceert

SEO Google Updates

050Media nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Google Partner Admarkt gecertificeerd Lightspeed Gold Partner