Google Adwords wordt Google Ads

Google Adwords wordt Google Ads

Geschreven door Ewoud op 05-07-2018

Onlangs heeft Google besloten het oude vertrouwde Adwords te rebranden naar Google Ads. Het is echter niet alleen een simpele naamswijziging. Er zijn wel degelijk functionele wijzigingen doorgevoerd door Google. 

Google Adwords wordt Google Ads

Smart campaigns

Het nieuwste stokpaardje heeft alles te maken met machine learning. Google Ads bevatten nu de zogenoemde 'Smart Campaigns', het standaard campagne type voor de nieuwe adverteerders. Google Ads campagnes kunnen hiermee dus geautomatiseerd opgezet worden. Waardoor je zelf meer tijd overhoudt voor je core-business. 

Wat wordt er precies geautomatiseerd?

Allereerst stelt Google een automatische targeting van je doelgroep in en kan er een automatische bied strategie opgesteld worden gebaseerd op je doelen. Daarnaast geeft Google aan binnenkort automatisch gegenereerde Ads en landingspagina's gelanceerd worden. Het inbouwen van structured data wordt daarbij belangrijker. 

Wat moet er nog steeds met de hand gedaan worden?

Er zijn nog steeds een aantal zaken die je met de hand moet doen (en dat is maar goed ook); Budgetten instellen, locatie targetting en taal. Voorlopig zal er dus nog wel iemand aan de knoppen moeten draaien om jouw Google Ads campagne zo optimaal mogelijk te laten presteren. 

Meer weten? Neem snel contact met ons op!

SEA

050Media nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Google Partner Admarkt gecertificeerd Lightspeed Gold Partner