Samen naar groei met structured data

Structured data

Iets wat op de achtergrond draait, maar op de voorgrond wordt getoond: Structured Data. Met Structured Data maak je gegevens begrijpelijk voor twee doelgroepen: de zoekmachines en de gebruiker. Door een stukje code toe te voegen aan je website vertel je als het ware aan de zoekmachine: Kijk, dit is de prijs van het product. Op deze manier vertel je waar een bepaald stuk content voor staat.

Rich Snippets

Structured Data is op zichzelf geen ranking factor, al hoewel Google heeft aangegeven dit eventueel later wel door te zullen voeren. Toch is van groot belang om goed gebruik te maken van Structured Data. Dankzij de rich snippets worden resultaten veel visueler en met veel meer informatie getoond. Hierdoor val je beter op tussen je concurrenten en zorgt dit voor een hogere CTR (Click-Through Rate).

Je vraagt je misschien af hoe je dit nu toevoegt aan je website. Gelukkig maakt Google het je gemakkelijk met meerdere handleidingen, een mark-up tool om je code te testen en veel verschillende voorbeeld code. De taal die Google adviseert om te gebruiken is JSON-LD.

Hierdoor kan Google data lezen als het dynamisch geladen wordt ten opzichte van andere talen waarbij dit niet mogelijk is. Zo verbeter je ook de SEO techniek, en content van je website

Meer weten? Bekijk de uitgebreide pagina over Structured Data van Google hier https://developers.google.com/search/docs/guides/intro-structured-data.

Wil je meer weten over hoe Structured Data jouw bedrijf verder kan helpen? Neem dan contact op met het SEO team van 050media!

 

Rich Snippets

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak

050Media nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Google partner Admarkt gecertificeerd Lightspeed partner