050media B.V. gevestigd te Duinkerkenstraat 40, 9723 BT Groningen, ingeschreven in het handelsregister onder 58806415
1.1 Leverancier(s): 050media B.V. , dan wel partner bedrijf WindroseHQ B.V. die als Leverancier optreedt, hierna Leverancier genoemd.
1.2 Opdrachtgever(s): de natuurlijk persoon of rechtspersoon met wie Leverancier een overeenkomst is aangegaan.
1.3 Consultancy: de wijze waarop de medewerkers van Leverancier hun werkzaamheden verrichten.
1.4 Werkzaamheden: activiteiten bestaande uit het geven van adviezen of leveren van diensten aan Opdrachtgever(s), waaronder al die werkzaamheden die noodzakelijk zijn om beter inzicht te krijgen in de resultaten uit online marketing en adviezen en de uitvoering daarvan ten behoeve van het verbeteren van deze online marketing resultaten.
1.5 Diensten en adviezen: het geven van adviezen en de uitvoering daarvan in de functie van consultancy, middels eenmalige set-up en maandelijks terugkerende projecten tegen en vooraf afgesproken aantal uren en/of prijs.
1.6 Project: een unieke opgave of inspanning, begrensd in tijd en middelen met als doel het creëren van een uniek advies, dan wel levering van een dienst zijnde een opdracht.
1.7 Overeenkomst: een meerzijdige rechtshandeling tussen Leverancier en haar Opdrachtgever, vastgelegd en door partijen ondertekend en geaccepteerd middels online handtekening.
1.8 Meerwerk: al die werkzaamheden, welke niet als dienst of advies in de overeenkomst nader zijn gespecificeerd en/of ingevuld maar welke wel zien op en noodzakelijk zijn voor een goede afronding van hetgeen in de overeenkomst is bepaald.
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, rechtsbetrekkingen, offertes en overeenkomsten waarbij Leverancier goederen en/of diensten van welke aard ook aan een Opdrachtgever levert. Afwijkingen en aanvullingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.
2.2 Mocht een aanbieding of offerte tot een overeenkomst leiden, dan wordt in de overeenkomst tussen partijen een deel van de voorwaarden opgenomen. Afwijken van de algemene leveringsvoorwaarden is alleen dan mogelijk, wanneer die expliciet in een overeenkomst tussen de Opdrachtgever en Leverancier opgenomen wordt.
2.3 Met ondertekening fysiek ofwel digitaal van de overeenkomst zijn die voorwaarden daarmee schriftelijk aanvaard.
2.4 Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden nietig is of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden onverminderd van kracht.
3.1 Alle aanbiedingen en/of offertes van Leverancier zijn vrijblijvend. Offertes, prijsopgaven en aanbiedingen door Leverancier blijven 14 dagen geldig, tenzij een andere termijn wordt vermeld. Prijzen zijn exclusief BTW. Genoemde tarieven en aanbiedingen gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten. Een samengestelde prijsopgave verplicht Leverancier niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
3.2 De Opdrachtgever staat in voor de juistheid en volledigheid van de door of namens haar aan Leverancier verstrekte gegevens waarop Leverancier de offerte baseert. Facturering geschiedt op basis van deze offerte.
3.3 Opdrachten worden schriftelijk door de Opdrachtgever bevestigd. Wanneer de Opdrachtgever dit nalaat, maar er desondanks mee instemt dat de ontwerper begint met het uitvoeren van de opdracht, dan geldt de inhoud van de offerte als overeengekomen en zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Nadere mondelinge afspraken en bedingen binden Leverancier pas nadat deze schriftelijk door Leverancier zijn bevestigd.
3.4 Het ondertekenen van een door Leverancier uitgeschreven offerte resulteert in een overeenkomst met Leverancier. Wijzigingen in de oorspronkelijk gesloten overeenkomst tussen de Opdrachtgever en Leverancier zijn pas geldig vanaf het moment dat deze wijzigingen middels een aanvullende of gewijzigde overeenkomst zijn aanvaard door beide partijen.
3.5 Aanbiedingen zijn gebaseerd op de door Opdrachtgever verstrekte gegevens, inlichtingen en/of wensen.
3.6 Leverancier kan niet aan zijn offertes of aanbiedingen worden gehouden indien de Opdrachtgever redelijkerwijs kan begrijpen dat de offertes of aanbiedingen, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.
4.1 De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod door de Opdrachtgever.
4.2 Leverancier is pas gebonden aan een opdracht of bestelling zonder een daaraan voorafgaand aanbod van de Opdrachtgever, mondelinge afspraken en aanvullingen op of wijzigingen van deze algemene voorwaarden of overeenkomst; na een schriftelijke bevestiging hiervan of zodra Leverancier – zonder tegenwerping van Opdrachtgever – met de uitvoering van de opdracht, werkzaamheden of afspraken is begonnen.
4.3 Leverancier zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, is Leverancier vrij te bepalen welke medewerker de opdracht uitvoert.
4.4 Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Leverancier het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
4.5 De Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan Leverancier aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Leverancier worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan Leverancier zijn verstrekt, heeft Leverancier het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de Opdrachtgever in rekening te brengen. Indien zich een dergelijke situatie voordoet of dreigt zich te verwezenlijken, zal Leverancier de Opdrachtgever direct hiervan melding doen, hetzij schriftelijk hetzij middels e-mail.
4.6 Leverancier is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat Leverancier is uitgegaan van door de Opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor Leverancier kenbaar behoorde te zijn.
4.7 Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd, kan Leverancier de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren opschorten totdat de Opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.
4.8 Indien door Leverancier of door Opdrachtgever ingeschakelde derden in het kader van de opdracht werkzaamheden worden verricht op de locatie van de Opdrachtgever of een door de Opdrachtgever aangewezen locatie, draagt de Opdrachtgever kosteloos zorg voor de door die medewerkers in redelijkheid gewenste faciliteiten.
4.9 De Opdrachtgever vrijwaart Leverancier voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en welke aan de Opdrachtgever toerekenbaar is.
4.10 Indien na het aangaan van de overeenkomst mocht blijken dat er meer en/of andere werkzaamheden noodzakelijk zijn ter goede afronding van de overeenkomst, gelden deze werkzaamheden als meerwerk. Indien een dergelijk situatie zich voordoet dan wel dreigt zich te verwezenlijken, zal Leverancier de Opdrachtgever direct hiervan melding doen, hetzij schriftelijk hetzij middels e-mail, met gespecificeerde vermelding van de noodzakelijke werkzaamheden en/of verrichtingen.
4.11 Indien na het aangaan van de overeenkomst, dan wel tijdens de uitvoering daarvan, dienaangaande door Opdrachtgever nadere wensen kenbaar gemaakt worden en deze wensen alsnog in de opdracht dienen te worden geïmplementeerd, gelden deze werkzaamheden als meerwerk.
4.12 In die gevallen genoemd onder 8.1. en 8.2, verplichten partijen zich om binnen 5 werkdagen te beslissen, deze werkzaamheden schriftelijk vast te leggen en door beiden te ondertekenen. Indien zich een dergelijke situatie voordoet, komen eventuele termijnoverschrijdingen van de oorspronkelijke overeenkomst voor risico van de Opdrachtgever.
4.13 Leverancier aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid wanneer Leverancier als gevolg van overmacht niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.
4.14 In het geval dat de overmacht slechts tijdelijk van aard is, zal Leverancier alsnog aan alle verplichtingen trachten te voldoen vanaf het moment dat dit redelijkerwijs weer mogelijk is. Wanneer in onderling overleg tussen de Opdrachtgever en Leverancier geconcludeerd wordt dat dit niet meer mogelijk is, zal de overeenkomst in onderling overleg herzien of ontbonden worden. Eventuele reeds geleverde prestaties door Leverancier tot aan het moment van overmacht zullen alsnog gefactureerd worden.
4.15 Leverancier heeft ten allen tijde een inspanningsverbintenis en geen resultaatsverbintenis.
5.1 Tenzij anders overeengekomen, worden opdrachten aan derden in het kader van de uitvoering van de opdracht, door of namens de Opdrachtgever verstrekt. Op verzoek van de Opdrachtgever kan Leverancier voor rekening en risico van de Opdrachtgever als gemachtigde optreden. Partijen kunnen hiervoor een nader overeen te komen vergoeding afspreken indien dit niet binnen het overeengekomen afgesproken en vastgelegd is.
5.2 De Opdrachtgever schakelt niet zonder overleg met Leverancier derden in wanneer dat van invloed kan zijn op de uitvoering van de opdracht zoals overeengekomen met Leverancier. Partijen overleggen in het voorkomende geval welke andere Leveranciers worden ingeschakeld en welke werkzaamheden aan hen worden opgedragen.
5.3 Leverancier is niet aansprakelijk voor fouten of gebreken in producten of diensten van door of namens de Opdrachtgever ingeschakelde derden, ongeacht of deze door Leverancier zijn geïntroduceerd. De Opdrachtgever dient deze partijen zelf aan te spreken. Leverancier kan hierbij desgewenst assistentie verlenen.
6.1 Het ontwikkelen van een nieuw product en/of het leveren van een dienst door Leverancier aan Opdrachtgever wordt beschouwd als een eenmalige verbintenis en kent derhalve een minimale looptijd van zes kalendermaanden. In een mondelinge of schriftelijke overeenkomst wordt een levertijd afgesproken voor het product. De duur van de overeenkomst blijkt verder uit de door partijen geaccepteerde en middels online handtekening ondertekende overeenkomst. Tenzij anders vermeld op de overeenkomst.
6.2 Na afloop van de minimale looptijd wordt de overeenkomst stilzwijgend voortgezet voor onbepaalde tijd, tenzij één der partijen de overeenkomst schriftelijk heeft opgezegd overeenkomstig de bepalingen in lid 6.5.
6.3 Leverancier heeft het recht de overeenkomst(en) zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen indien blijkt dat derden onderhoud plegen of hebben gepleegd aan producten die door Leverancier onderhouden worden. Leverancier heeft ook het recht de overeenkomst(en) zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen wanneer de Opdrachtgever zich niet, onbehoorlijk of onvolledig houdt aan de met Leverancier gesloten overeenkomst(en) inclusief de bijbehorende leveringsvoorwaarden. Bovendien kan Leverancier de overeenkomst(en) zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen indien de Opdrachtgever in staat van faillissement is verklaard, surseance van betaling heeft aangevraagd of verkregen, of anderszins het vrije beheer over zijn vermogen heeft verloren. De Opdrachtgever heeft alsdan geen recht op enige schadevergoeding in wat voor vorm dan ook.
6.4 Leverancier is bevoegd de overeenkomst direct, geheel of gedeeltelijk, te ontbinden of op te schorten, wanneer de Opdrachtgever niet, niet volledig, of niet op tijd nakomt, er zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat ongewijzigde nakoming in redelijkheid niet van Leverancier kan worden gevergd, of als de Opdrachtgever is opgehouden te betalen of in staat van faillissement is komen te verkeren. Leverancier is bevoegd om dit onmiddellijk te doen zonder dat hiervoor een ingebrekestelling is vereist.
6.5 Opzegging van een overeenkomst geschiedt uitsluitend schriftelijk per brief of per e-mail, waarbij na opzegging nog een termijn geldt van drie kalendermaanden, tenzij anders contractueel afgesproken. De opzegtermijn gaat altijd per de eerste dag van de volgende kalendermaand, er geldt een opzegtermijn van 3 kalendermaanden, tenzij anders vermeld op de overeenkomst.
6.6 Ongeacht de reden en/of oorzaak, wanneer de overeenkomst wordt ontbonden, zijn de vorderingen van Leverancier direct opeisbaar. Wanneer de overeenkomst wordt opgeschort, moet de wederpartij zijn verplichtingen nog nakomen, uit welke hoofde ook.
6.7 Bij opzegging worden alle openstaande facturen en vorderingen per direct opeisbaar voor Leverancier. Uitsluitend wanneer alle openstaande facturen en vorderingen zijn voldaan kan de opzegging worden doorgezet.
7.1 Aan de Klant/Partner wordt door Leverancier een licentie verleend voor het gebruik van het CMS.
7.2 De licentie mag door Klant/Partner niet aan derden worden verleend, tenzij schriftelijk anders is vastgesteld.
7.3 Het CMS, waaronder de code, scripts en grafische elementen, blijft altijd eigendom van Leverancier.
7.4 Tenzij bij overeenkomst schriftelijk anders is vastgelegd, is de looptijd van de licentie 7 jaren, waarbij de looptijd een aanvang neemt op de dag dat de Opdrachtgever via Leverancier op de Dienst(en), Product(en) of het CMS is aangesloten. Na deze periode wordt de overeenkomst stilzwijgend telkens met 1 (zegge: één) jaar verlengd.
7.5 Opzegging geschiedt schriftelijk door Leverancier en Klant/partner met inachtneming van een opzegtermijn van 1 kalendermaand, tenzij anders contractueel afgesproken. De opzegtermijn gaat altijd in per de eerste dag van de volgende maand.
7.6 Leverancier is gerechtigd om zonder mededeling wijzigingen aan te brengen in het CMS, deze wijziging(en) geven geen ontbindingsmogelijkheid aan Klant/Partner.
7.8 Leverancier is niet verantwoordelijk voor (indirecte) schade veroorzaakt door het CMS of wijzigingen in of aan het CMS.
8.1 Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum door overschrijving van het verschuldigde bedrag op het in de factuur aangegeven rekeningnummer, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. De Opdrachtgever dient binnen deze termijn aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen zonder korting of verrekening. Indien de Opdrachtgever van mening is dat het gefactureerde bedrag onjuist is, dient hij dit schriftelijk binnen dagen na factuurdatum aan de Leverancier te melden.
8.2 Vanaf het moment dat de Opdrachtgever de betalingstermijn overschrijdt, is hij zonder ingebrekestelling van rechtswege in verzuim. Wanneer er binnen veertien dagen na het versturen van een aanmaning nog geen betaling verricht is, is de Opdrachtgever de wettelijke handelsrente conform artikel 6:119a BW plus 8% (contractuele rente) verschuldigd over het opeisbare bedrag. Daarnaast is de Opdrachtgever aanmaningskosten van € 50,- (zegge: vijftig euro) verschuldigd.
8.3 In geval van liquidatie, (dreigend) faillissement of surseance van betaling van de Opdrachtgever zullen de verplichtingen van de Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar zijn.
8.4 Indien de Opdrachtgever in gebreke of in verzuim is met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van de Opdrachtgever. In ieder geval is de Opdrachtgever buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd, welke worden berekend volgens de wet normering buitengerechtelijke incassokosten. Indien de Leverancier aantoont hogere kosten te hebben gemaakt die redelijkerwijs noodzakelijk waren, worden deze kosten verhaald bij de Opdrachtgever.
8.5 De Leverancier behoudt zich het recht voor om eventuele lopende werkzaamheden of geleverde diensten tijdelijk te staken totdat de verschuldigde bedragen zijn ontvangen. Dit ontslaat Opdrachtgever niet van zijn contractuele verplichtingen. De facturatie van diensten zal doorgaan.
8.6 De Leverancier is te allen tijde gerechtigd van de Opdrachtgever een depot te verlangen ten behoeve van de uitvoering van de opdracht, evenals tot het verlangen van zekerheid in andere vorm, in het bijzonder in de vorm van te vestigen zekerheidsrechten op aan de Opdrachtgever toebehorende goederen. Indien storting van dit depot of verlening van de zekerheid achterwege blijft, is de Leverancier gerechtigd, onverminderd haar overige rechten, de (verdere) uitvoering van de opdracht onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen de Opdrachtgever aan de Leverancier verschuldigd is, direct opeisbaar.
8.7 Indien de Leverancier abusievelijk een groter bedrag dan het gefactureerde bedrag ontvangt, zal de Leverancier het te veel ontvangen bedrag direct na eigen ontdekking of op het eerste verzoek van de Opdrachtgever terugstorten op de rekening van de Opdrachtgever.
8.8 De Opdrachtgever wordt pas eigenaar van of krijgt het gebruiksrecht op de geleverde goederen en/of diensten vanaf het moment dat hij aan al zijn verplichtingen jegens de Leverancier heeft voldaan.
8.9 Tenzij uitdrukkelijk anders schriftelijk overeengekomen, zal de facturering door Leverancier plaatsvinden op de eerste dag van de kalendermaand voorafgaand aan de kalendermaand waarin de diensten zullen worden geleverd of de producten beschikbaar zullen zijn.
9.1 Alle geoffreerde en vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij nadrukkelijk anders vermeld staat. Wijzigingen in de tarieven worden door Leverancier minimaal 30 dagen van tevoren bekendgemaakt aan de Opdrachtgever. Laatstgenoemde is gerechtigd de overeenkomst te beëindigen vanaf het moment dat de aangepaste tarieven van kracht worden.
9.2 Leverancier behoudt zich het recht voor om de prijzen van haar diensten en producten te wijzigen. Prijsaanpassingen kunnen noodzakelijk zijn vanwege, maar zijn niet beperkt tot, veranderingen in marktomstandigheden, inflatie, verhoging van kosten van derden, technologische ontwikkelingen, of wijzigingen in de omvang en aard van de geleverde diensten.
9.3 Leverancier zal de Opdrachtgever schriftelijk op de hoogte stellen van een voorgenomen prijsaanpassing. Deze kennisgeving zal minimaal 30 dagen vóór de ingangsdatum van de nieuwe prijzen plaatsvinden.
9.4 Indien een in het vorige lid bedoelde prijswijziging een stijging van meer dan 10% betreft, is de Opdrachtgever gerechtigd tot opzegging van de overeenkomst tegen de datum waarop de datum waarop de wijziging in zou gaan, tenzij Leverancier voor die datum afziet van de voorgenomen wijziging. Bij gebreke aan een schriftelijke opzegging binnen de genoemde termijn, wordt de Opdrachtgever geacht akkoord te gaan met de prijsaanpassing.
10.1 Het eigendom van door Leverancier verstrekte ideeën, concepten of (proef)-ontwerpen blijft volledig bij Leverancier, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen wordt. In het laatste geval kan Leverancier hiervoor een vergoeding bedingen. Bij een gebleken schending van het genoemde eigendom is Leverancier gerechtigd hiervoor een vergoeding in rekening te brengen van € 5.000,- (zegge: vijfduizend euro). Het eigendom van producten, diensten, adviezen en campagnes blijft in bezit van Leverancier totdat de klant, afnemer, de betalingsverplichting heeft voldaan.
10.2 Leverancier behoudt het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voorzover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.
10.3 Al het door Leverancier vervaardigde materiaal mag zonder de uitdrukkelijke toestemming van Leverancier niet worden bewerkt of verwerkt in andere producten dan waarvoor het oorspronkelijk gemaakt is, tenzij hiervoor expliciet toestemming is verleend.
10.4 Het intellectuele eigendom dan wel de rechten op alle in het kader van de overeenkomst ontwikkelde en/of ter beschikking gestelde materialen inclusief rechten op computersoftware, berust uitsluitend bij Leverancier of diens licentiegevers.
10.5 De Opdrachtgever verkrijgt enkel de gebruiksrechten en bevoegdheden welke haar in de overeenkomst expliciet worden toegekend.
10.6 Opdrachtgever zal hetgeen wat Leverancier op basis van de overeenkomst heeft gemaakt of gecreëerd, enkel gebruiken ten behoeve van zichzelf en zal dit materiaal niet verveelvoudigen of openbaar maken.
10.7 Leverancier behoudt het recht hetgeen wat gemaakt is in opdracht van de Opdrachtgever te gebruiken voor eigen marketingdoeleinden.
10.8 Gebruik dat buiten de overeenkomst of verkregen gebruiksrechten valt, vormt een inbreuk op het intellectuele eigendom. Opdrachtgever is een onmiddellijk opeisbare boete van € 5.000,- (zegge: vijfduizend euro) voor iedere inbreuk makende handeling verschuldigd aan Leverancier.
10.9 Na beëindiging van de samenwerking krijgt Opdrachtgever de mogelijkheid om het ruwe beeldmateriaal en alle eindproducten van de binnen de overeenkomst ontwikkelde content af te kopen tegen een afkoopsom van € 3.000,- (zegge: drieduizend euro) ex. BTW. Hiermee wordt Opdrachtgever de rechtmatige content eigenaar.
10.10 Na beëindiging van de samenwerking wordt content materiaal maximaal één kalenderjaar gearchiveerd en na verstrijken van deze termijn verwijderd. Leverancier stelt de Opdrachtgever schriftelijk middels brief en/of e-mail in kennis van een geconstateerde inbreuk in deze content. De daaropvolgende dag is Opdrachtgever bij niet beëindiging van het inbreukmakende gedrag Leverancier een direct opeisbare boete verschuldigd van €5.000,- (zegge: vijfduizend euro) per dag dat de inbreuk voortduurt.
10.11 Alle aan de Opdrachtgever geleverde zaken blijven eigendom van Leverancier totdat alle bedragen die de Opdrachtgever verschuldigd is voor de krachtens de overeenkomst geleverde of te leveren zaken of verrichte of te verrichten werkzaamheden, evenals alle overige bedragen die de Opdrachtgever wegens het tekortschieten in de betalingsverplichting verschuldigd is, volledig aan Leverancier zijn voldaan.
11.1 Voor zover Leverancier bij haar activiteiten afhankelijk is van de medewerking, diensten en leveranties van derden, waarop Leverancier weinig of geen invloed kan uitoefenen kan Leverancier op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor welke schade dan ook voortkomend uit deze relaties met Leverancier of het ervan verbreken ongeacht of deze schade ontstaat of zichtbaar wordt gedurende de relatie met Leverancier.
11.2 In geval van toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst is Leverancier slechts aansprakelijk voor vervangende schadevergoeding tot het factuurbedrag. Iedere aansprakelijkheid van Leverancier voor enige andere vorm van schade is uitgesloten, waaronder maar niet uitsluitend vergoeding van indirecte schade, gevolgschade of schade wegens gederfde omzet of winst.
11.3 De Opdrachtgever vrijwaart Leverancier voor alle aanspraken op schadevergoeding die derden mochten doen ter zake schade die enigerlei wijze is ontstaan door het onrechtmatig, dan wel onzorgvuldig gebruik van de aan Opdrachtgever geleverde producten en diensten van Leverancier.
11.4 De Opdrachtgever dient er rekening mee te houden dat informatie die via internet verzonden wordt, door derden afgeluisterd kan worden. Leverancier kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade in welke vorm dan ook veroorzaakt door het verzenden van reguliere, vertrouwelijke en/ of geheime informatie.
11.5 Leverancier is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de inhoud van het door de Opdrachtgever aangeleverde materiaal dat op de website van de Opdrachtgever is aangebracht.
11.6 De Opdrachtgever dient Leverancier terstond schriftelijk op de hoogte te stellen van wijzigingen in Opdrachtgevers gegevens. Wanneer de Opdrachtgever dit nalaat, is laatstgenoemde volledig aansprakelijk voor eventuele hierdoor veroorzaakte door Leverancier geleden schade.
11.7 Leverancier is niet aansprakelijk voor schade die door de Leverancier zelf, Opdrachtgever of door derden wordt toegebracht aan de opgeleverde website in een kennelijke poging om deze te onderhouden.
11.8 Leverancier is niet aansprakelijk door gebreken in de dienstverlening van derden die door Leverancier worden ingeschakeld.
11.9 Alle indirecte of immateriële schade, zoals, maar niet beperkt tot, gederfde inkomsten en winsten, verlies van klanten, verlies of beschadiging van gegevens, verlies van contracten, supplementaire kosten etc. is nadrukkelijk uitgesloten.
11.10 De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of bewuste roekeloosheid van alle in dienst zijnde medewerkers bij Leverancier.
11.11 Aansprakelijkheid van Leverancier, voor tekortkomingen in producten en diensten van derden, al dan niet in gebruik zijnde bij en/of aangereikt door Opdrachtgever, is uitgesloten.
12.1 De verwerkingsovereenkomst maakt deel uit van de algemene voorwaarden. Hierin is de Opdrachtgever de verantwoordelijke en Leverancier, de verwerker van gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
12.2 Verantwoordelijke deelt de in artikel 12.2.1 opgenomen klantgegevens met de Verwerker met als doel het gebruik ervan voor marketingdoeleinden van de klanten van verantwoordelijke die hiervoor expliciet toestemming hebben gegeven aan verantwoordelijke. Deze selectie valt buiten de verantwoordelijkheid van de verwerker.
12.2.1 De klantgegevens die kunnen worden verstrekt door Leverancier aan verwerkers zijn de volledige naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de Opdrachtgever.
12.3 De duur van deze overeenkomst is conform de duur van de gehele overeenkomst.
12.4 Beide partijen zijn op de hoogte van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zullen zich gezamenlijk inspannen om aan alle wettelijke eisen te voldoen. De verwerker zal zich in ieder geval houden aan de volgende punten:
13.1 Leverancier en de Opdrachtgever zullen de informatie die ten behoeve van de overeenkomst over en weer aan elkaar verstrekt wordt, vertrouwelijk behandelen. Deze verplichting wordt tevens opgelegd aan door hen, ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst, ingeschakelde derden.
14.1 Op alle onder deze voorwaarden gedane aanbiedingen en gesloten overeenkomsten tussen Leverancier en de Opdrachtgever, alsmede op deze Algemene Voorwaarden, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag 1980 (ook wel ‘C.I.S.G.’) is uitgesloten.
14.2 Alle geschillen, direct of indirect uit de overeenkomst voortvloeien of daarmee verband houdend ofwel uit hoofde van de dienstverlening van Leverancier, kunnen uitsluitend bij de bevoegde rechter te Groningen (het arrondissement van de vestigingsplaats van Leverancier) aanhangig worden gemaakt, tenzij dit in strijd is met het dwingend recht. Behoudens bewijs van het tegendeel zijn ter zake van door Leverancier met de Opdrachtgever gesloten overeenkomst, de administratieve gegevens van Leverancier beslissend.
14.3 Indien bij gerechtelijke uitspraak een of meer artikelen van deze voorwaarden ongeldig worden verklaard, zullen overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van kracht blijven en zullen Leverancier en Opdrachtgever in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en strekking van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen in acht worden genomen.
15.1 Leverancier is te allen tijde gerechtigd om eenzijdig wijzigingen in, dan wel aanvullingen op, de algemene voorwaarden aan te brengen. In dat geval zal Leverancier tijdig Opdrachtgever op de hoogte stellen van alle wijzigingen door het toezenden van een e-mail met daarin de gewijzigde algemene voorwaarden. De gewijzigde algemene voorwaarden zullen dan verder van toepassing zijn, tenzij tegen eventuele wijzigingen schriftelijk bezwaar wordt gemaakt door Opdrachtgever binnen 30 dagen na dagtekening van de wijziging. Na het maken van bezwaar blijven de oorspronkelijke algemene voorwaarden van voor de wijziging onverminderd van kracht.
16.1 Leverancier heeft het recht geleverde producten (tijdelijk) buiten gebruik te stellen en/of het gebruik ervan te beperken indien de Opdrachtgever ter zake van de overeenkomst een verplichting jegens Leverancier niet nakomt, dan wel in strijd handelt met deze algemene voorwaarden. Leverancier zal Opdrachtgever vooraf in kennis stellen, tenzij zulks in redelijkheid niet van Leverancier kan worden verlangd.
16.2 De verplichting tot betaling van de verschuldigde bedragen blijft ook tijdens de buitengebruikstelling bestaan.
16.3 Tot indienstelling wordt overgegaan indien Opdrachtgever binnen een door Leverancier gestelde termijn zijn verplichtingen is nagekomen.
17.1 De Opdrachtgever heeft gedurende 14 dagen na levering de gelegenheid duidelijk omschreven gebreken aan de geleverde producten te melden aan Leverancier, waarna Leverancier deze gebreken in overleg met Opdrachtgever zal trachten te verhelpen. Wanneer aan Leverancier binnen de genoemde termijn geen gebreken gemeld worden, vervalt elke mogelijkheid tot reclameren. Door de Opdrachtgever verstrekte onjuiste informatie die leidt tot gebreken in het geleverde wordt nadrukkelijk niet verstaan onder gebreken.
17.2 Reclame schort de verplichtingen van de Opdrachtgever niet op.
17.3 Indien een klacht niet binnen de in de voorgaande leden vermelde termijnen aan de Leverancier is gemeld, is geen beroep mogelijk op een overeengekomen garantie.
17.4 Leverancier moet de gelegenheid krijgen om de klacht te onderzoeken. Opdrachtgever zal voor dit onderzoek alle relevantie informatie direct op het verzoek van Leverancier verstrekken.
18.1 Het is Opdrachtgever gedurende de duur van de overeenkomst en gedurende een periode van twee jaren na afloop van de overeenkomst niet toegestaan om een werknemer van Leverancier, direct of indirect, in dienst te nemen, tenzij Leverancier uitdrukkelijk schriftelijk goedkeuring heeft gegeven.
18.2 Voor iedere inbreuk op de in lid 1 opgenomen bepaling, verbeurt het de Opdrachtgever een direct opeisbare boete ten bedrage van € 7.700,- (zegge: zevenduizendzevenhonderd euro) voor iedere overtreding, alsmede een bedrag van € 1.000,- (zegge: duizend euro) voor iedere week dat de overtreding voortduurt. onverminderd het recht van Leverancier om volledige schadevergoeding te vragen voor de geleden schade.
19.1 Opdrachtgever zal steeds tijdig alle gegevens, waarvan Leverancier aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor een behoorlijke uitvoering van de overeenkomst, aan Leverancier verstrekken. Tevens zal Opdrachtgever in dit kader steeds alle noodzakelijke medewerking verlenen, waaronder doch niet uitsluitend het verstrekken van toegang tot zijn gebouwen.
19.2 Opdrachtgever draagt het risico van de selectie, het gebruik en de toepassing in zijn organisatie van de apparatuur, programmatuur, websites, databestanden en andere producten en materialen en van de door Leverancier te verlenen diensten, en is eveneens verantwoordelijk voor de controle- en beveiligingsprocedures en een adequaat systeembeheer.
19.3 Indien Opdrachtgever de voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke gegevens, apparatuur, programmatuur of medewerkers niet, niet tijdig of niet overeenkomstig de afspraken ter beschikking van Leverancier stelt of indien Opdrachtgever op andere redelijke wijze niet aan zijn verplichtingen voldoet, heeft Leverancier het recht tot gehele of gedeeltelijke opschorting van de uitvoering van de overeenkomst en heeft hij het recht om de daardoor ontstane kosten volgens zijn gebruikelijke tarieven in rekening te brengen, een en ander onverminderd het recht van Leverancier tot uitoefening van enig ander wettelijk recht.
20.1 Alle door Leverancier genoemde of overeengekomen (leverings-)termijnen zijn naar beste weten vastgesteld op grond van de gegevens die bij het aangaan van de overeenkomst aan Leverancier bekend waren. Leverancier spant zich er naar behoren voor in overeengekomen (leverings-)termijnen zoveel mogelijk in acht te nemen. De enkele overschrijding van een genoemde of overeengekomen (leverings-)termijn brengt Leverancier niet in verzuim. In alle gevallen, derhalve ook indien partijen schriftelijk en uitdrukkelijk een uiterste termijn zijn overeengekomen, komt Leverancier wegens tijdsoverschrijding eerst in verzuim nadat de Opdrachtgever hem schriftelijk in gebreke heeft gesteld.
20.2 Leverancier is niet gebonden aan al dan niet uiterste (leverings-)termijnen die vanwege buiten zijn macht gelegen omstandigheden die zich na het aangaan van de overeenkomst hebben voorgedaan, niet meer gehaald kunnen worden. Evenmin is Leverancier gebonden aan een al dan niet uiterste leveringstermijn als partijen een wijziging van de inhoud of omvang van de overeenkomst (meerwerk, wijziging van specificaties etc.) zijn overeengekomen. Indien overschrijding van enige termijn dreigt, zullen partijen zo spoedig mogelijk in overleg treden.
21.1 Alle rechten van intellectuele en industriële eigendom op de krachtens de overeenkomst ontwikkelde of ter beschikking gestelde programmatuur, websites, databestanden, apparatuur of andere materialen zoals analyses, ontwerpen, documentatie, rapporten, offertes, evenals voorbereidend materiaal daarvan (hierna gezamenlijk te noemen: ‘de materialen’), berusten uitsluitend bij Leverancier, diens licentiegevers of diens toe Leverancier’s, zowel tijdens als na afloop van de overeenkomst. Opdrachtgever verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten die bij deze voorwaarden en de wet uitdrukkelijk worden toegekend. Ieder ander of verdergaand recht van Opdrachtgever tot verveelvoudiging van de materialen is uitgesloten. Een aan Opdrachtgever toekomend recht tot gebruik is niet-exclusief en niet-overdraagbaar aan derden.
21.2 Indien in afwijking van artikel 21.1 Leverancier bereid is zich te verbinden tot overdracht van een recht van intellectuele of industriële eigendom, kan een zodanige verbintenis steeds slechts schriftelijk en uitdrukkelijk worden aangegaan. Indien partijen schriftelijk en uitdrukkelijk overeenkomen dat rechten van intellectuele of industriële eigendom ten aanzien van specifiek voor Opdrachtgever ontwikkelde programmatuur, websites, databestanden, apparatuur of andere materialen, over zullen gaan op Opdrachtgever, dan laat dit de bevoegdheid van Leverancier onverlet om de aan die ontwikkeling ten grondslag liggende onderdelen, algemene beginselen, ideeën, ontwerpen, documentatie, werken, programmeertalen en dergelijke, zonder enige beperking voor andere doeleinden toe te passen en te exploiteren, hetzij voor zichzelf hetzij voor derden. Evenmin tast een overdracht van rechten van intellectuele of industriële eigendom het recht van Leverancier aan om ten behoeve van zichzelf of derden ontwikkelingen te ondernemen die soortgelijk zijn aan die welke ten behoeve van Opdrachtgever zijn of worden gedaan.
21.3 Het is Opdrachtgever niet toegestaan enige aanduiding betreffende het vertrouwelijke karakter dan wel betreffende auteursrechten, merken, handelsnamen of andere rechten van intellectuele of industriële eigendom uit de programmatuur, websites, databestanden, apparatuur of andere materialen te verwijderen of te wijzigen.
21.4 Het is Leverancier toegestaan technische maatregelen te nemen ter bescherming van de programmatuur of met het oog op overeengekomen beperkingen in de duur van het recht tot gebruik van de programmatuur. Het is Opdrachtgever niet toegestaan een dergelijke technische maatregel te verwijderen of te ontwijken. Indien beveiligingsmaatregelen tot gevolg hebben dat Opdrachtgever geen reservekopie van programmatuur kan maken, zal Leverancier Opdrachtgever desgevraagd een reservekopie ter beschikking stellen.
21.5 Tenzij Leverancier een reservekopie van de programmatuur aan Opdrachtgever ter beschikking stelt, mag Opdrachtgever één reservekopie van de programmatuur maken, welke uitsluitend gebruikt mag worden ter bescherming tegen onvrijwillig bezitsverlies of beschadiging. Installatie van de reservekopie geschiedt slechts na onvrijwillig bezitsverlies of beschadiging. Een reservekopie dient te zijn voorzien van dezelfde labels en aanduidingen van auteursrecht als aanwezig op het oorspronkelijke exemplaar (zie artikel 21.3).
21.6 Met inachtneming van de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden is Opdrachtgever gerechtigd tot verbetering van fouten in hem ter beschikking gestelde programmatuur als dat noodzakelijk is voor het met de programmatuur beoogde gebruik. Waar in deze algemene voorwaarden sprake is van ‘fouten’, wordt daaronder verstaan het substantieel niet voldoen aan de door Leverancier schriftelijk kenbaar gemaakte functionele of technische specificaties en, ingeval van maatwerkprogrammatuur en websites, aan de tussen partijen schriftelijk uitdrukkelijk overeengekomen functionele of technische specificaties. Van een fout is alleen sprake indien Opdrachtgever deze kan aantonen en indien deze reproduceerbaar is. Opdrachtgever is gehouden van fouten onverwijld melding aan Leverancier te maken.
21.7 Opdrachtgever garandeert dat geen rechten van derden zich verzetten tegen beschikbaarstelling aan Leverancier van apparatuur, programmatuur, voor websites bestemd materiaal (beeldmateriaal, tekst, muziek, domeinnamen, logo’s etc.), databestanden, of andere materialen, waaronder doch niet uitsluitend ontwerpmateriaal, met het doel van gebruik, bewerking, installatie of incorporatie (bijv. in een website). Opdrachtgever zal Leverancier vrijwaren tegen elke actie die gebaseerd is op de bewering dat zodanig beschikbaar stellen, gebruiken, bewerken, installeren of incorporeren inbreuk maakt op enig recht van derden.
22.1 Leverancier zal geen persoonlijke gegevens van de Opdrachtgever aan derden verstrekken zonder dat daar een wettelijke plicht voor bestaat. Dit geldt tevens voor eventuele vertrouwelijke informatie die ten behoeve van het uitvoeren van een overeenkomst verstrekt is aan Leverancier.
22.2 Wanneer dit nodig mocht zijn, kunnen wijzigingen in een overeenkomst na schriftelijke bevestiging van beide partijen doorgevoerd worden. Hierdoor kan het overeengekomen tijdstip van oplevering veranderen. Leverancier zal de Opdrachtgever zo spoedig mogelijk van de nieuwe opleveringsdatum en eventuele financiële consequenties op de hoogte stellen.
22.3 Leverancier is vrij om voor promotiedoeleinden als referentie te verwijzen naar de geleverde eindproducten, tenzij nadrukkelijk anders is overeengekomen.
22.4 Leverancier behoudt zich het recht voor een discrete verwijzing naar de website van Leverancier te plaatsen op een opgeleverde website, tenzij anders overeengekomen.